Search
Show prices tax exclusive
English
All Categories
  Menu Close

  Trykprøvning og service af flasker

  Der kan nogle gange være lidt forvirring omkring tidsintervallerne mellem trykprøvning og visuel inspektion af dykkerflasker i Danmark, så her kan du finde lidt informatiom om begge dele.

  Man anbefaler en visuel inspektion af dykkerflasker en gang om året, og det gøres både udvendigt og indvendigt. Udvendig inspektion af en dykkerflaske er ved at tjekke overfladen for rust og store ridser eller hak i flasken. Det er især vigtigt at tjekke bunden af flasken under nettet og gummifoden, da der kan dannes en del rust i det område uden du har nemt ved at se det, før du har taget bunden af. Det er faktisk ret vigtigt at tjekke det område, og når du skyller din flaske efter et dyk, så sørg for at der kommer masser af ferskvand ned igennem nettet og under gummibunden, fordi den ellers har rigtigt gode betingelser for at gro rust desværre.

  En indvendig inspektion af dykkerflasken gøres ved at tømme den helt for luft og skrue flaskeventilen af. Man tjekker nede i dykkerflasken ved hjælp af en lille lampe på et rør eller ved hjælp af et lille kamera monteret på din usb til din telefon. Igen tjekker man for rust og skader på dykkerflasken indvendigt og ligeledes for om der skulle være kommet olie, fedt eller andre skadelige ting i dykkerflasken i forbindelse med fyldning eller lign.

  Når man samler flasken igen efter tjek, monterer man selvfølgelig en ny oring i toppen, så den er frisk, rund og lækker i konsistensen :)

  Trykprøvning af dykkerflasker er et krav hvert femte år i forhold til at kunne få den fyldt igen. I Danmark er der ikke så mange steder der fysisk trykprøver dykkerflasker, men du kan aflevere dem flere forskellige steder, eksempelvis hos os, så sørger vi for at den bliver trykprøvet og returneret. En trykprøvning af dykkerflasker foregår ved at den helt rå/nøgne flaske spændes op sammen med et par andre flasker, og derefter sættes der tryk på ved hjælp af vand, så hvis der er problemer med kvaliteten af dykkerflasken, så eksploderer den ikke men revner basalt set bare.

  Dykkerflasker udsættes for et tryk på 50% over deres maksimale flasketryk med luft, det vil sige at en 200 bars flaske trykprøves med 300 bar, en 300 bars flaske med 450 bar og en 232 bars flaske med 348 bar. Disse tal vil fremgå af markeringerne på dykkerflaskens top, hvor der vil stå noget lignende som FP (Fill Pressure) 232 bar & TP (Test Pressure) 348 bar. Dykkerflasken er godkendt til at fyldes op til det tryk der hedder FP, her 232 bar.

  Eftersom dykkerflasken trykprøves rå uden ventil, gummibund eller andre "ting" på, så er det vigtigt at disse ting afmonteres inden flasken sendes til trykprøvning. Ting tager tid, og hvis du ikke har tid til at gøre det eller mod på det, så gør vi det gerne for dig mod en mindre merpris. Igen skal der selvfølgelig monteres en ny oring, og der skal lukkes luft i flasken så den altid står med tryk.

  Efter ovenstående behandling er dine dykkerflasker nu klar til at blive fyldt med luft igen, og hvis du har brug for at flaskerne til tider skal bruges med ren ilt, så skal du huske at få dem o2 renset på samme tid. Igen tager det tid og der skal bruges nye servicekit på dine flasker, så det er også arbejde vi kan udføre for dig på vores autoriserede værksted.

  Vi trykprøver flasker og udfører alle slags service af flasker og ventiler, og er du i tvivl om dine behov eller muligheder, så kontakt os ganske enkelt for et tilbud. Det kan du også gøre hvis du har mange dykkerflasker der skal have service.

  View as Grid List
  Sort by
  Display per page
  Filter by price
  Picture of Fjernelse af rust i din dykkerflaske
  Picture of O2-Service af din dykkerflaske
  Picture of Trykprøvning 0-1 liter dykkerflaske

  Trykprøvning 0-1 liter dykkerflaske

  Få tjekket og trykprøvet din 0-1 liter dykkerflaske
  DKK 449.00
  Picture of Visuel inspektion af flaske(TØM selv flasken, så kigger vi gerne gratis, ellers koster det ;-))

  Visuel inspektion af flaske(TØM selv flasken, så kigger vi gerne gratis, ellers koster det ;-))

  Visuel inspektion af flaske(TØM selv flasken, så kigger vi gerne gratis, ellers koster det ;-))
  DKK 100.00