Du har ingen varer i din varekurv.

Manchetter til tørdragter

Manchetter til tørdragter er vigtige fordi de er den yderste barriere mod vandet på de steder, hvor du skal have hul i dragten for at kunne komme ind i den. Det vil normalt sige i hænder og i hals, men til mange tørdragter til kajak og til sejlads kan der også være sokker på tørdragten, som du ligeledes skal holde i orden og skifte ved lejlighed. 

Manchetter til tørdragter kommer i forskellige tykkelser og materialer. Først og fremmest er en latexmanchet den mest almindelige manchet at have på den tørdragt. Den er nem at sætte på, nem at tilpasse og holder i fornuftigt lang tid. De kommer som regel i en standard tykkelse og i en kraftigere kvalitet, som derfor kaldes HD "heavy duty." Derudover kommer de typisk i to forskellige faconer, som flaskehals og som en konisk manchet. Der er ikke nogen entydig fordel ved at vælge den ene frem for den anden men en fordel ved latexmanchetter i flaskehals er at de trykker over en større flade, hvorimod fordelen ved koniske latexmanchetter er at de er meget nemme at justere i størrelsen, hvilket er vigtigt i forhold til vandtæthed og trykstyrke mod håndleddet eller mod din hals. 

Desuden kan man vælge manchetter i neopren, hvilket for nogle år siden var meget populært både i halsmanchet og i håndledsmanchetter. Den helt store fordel ved manchetter i neopren er at de er varmere end latexmanchetter, og de har ligeledes en tendens til at holde i længere tid. Personligt er vi ikke så glade for håndledsmanchetter i neopren, men vi synes til gengæld at et halcmanchet i 2-3mm super stretchneopren er en virkeligt dejlig sag at dykke rundt med.