Search
Show prices tax exclusive
English
All Categories
    Menu Close

    Manchetter til tørdragter

    Manchetter til tørdragter er vigtige fordi de er den yderste barriere mod vandet på de steder, hvor du skal have hul i dragten for at kunne komme ind i den. Det vil normalt sige i hænder og i hals, men til mange tørdragter til kajak og til sejlads kan der også være sokker på tørdragten, som du ligeledes skal holde i orden og skifte ved lejlighed. 

    Manchetter til tørdragter kommer i forskellige tykkelser og materialer. Først og fremmest er en latexmanchet den mest almindelige manchet at have på den tørdragt. Den er nem at sætte på, nem at tilpasse og holder i fornuftigt lang tid. De kommer som regel i en standard tykkelse og i en kraftigere kvalitet, som derfor kaldes HD "heavy duty." Derudover kommer de typisk i to forskellige faconer, som flaskehals og som en konisk manchet. Der er ikke nogen entydig fordel ved at vælge den ene frem for den anden men en fordel ved latexmanchetter i flaskehals er at de trykker over en større flade, hvorimod fordelen ved koniske latexmanchetter er at de er meget nemme at justere i størrelsen, hvilket er vigtigt i forhold til vandtæthed og trykstyrke mod håndleddet eller mod din hals. 

    Desuden kan man vælge manchetter i neopren, hvilket for nogle år siden var meget populært både i halsmanchet og i håndledsmanchetter. Den helt store fordel ved manchetter i neopren er at de er varmere end latexmanchetter, og de har ligeledes en tendens til at holde i længere tid. Personligt er vi ikke så glade for håndledsmanchetter i neopren, men vi synes til gengæld at et halcmanchet i 2-3mm super stretchneopren er en virkeligt dejlig sag at dykke rundt med.